www.CostaWeb.es

Enseñanza, Diseño Web e Informática

 
 
 
 
 



INVESTIGACIÓN Expertos galegos crean unha nova técnica para identificar o anisakis
 
 Enviada o 14/07/2010 na categoría: Novas
O test molecular permite detectar o parásito en calquera produto pesqueiro, ata en conservas e conxelados. Os métodos usados ata agora non poden aplicarse a especies grandes nin a alimentos procesados

Bacallau, pescada, xurelo, sardiña, boquerón, salmón, arenque, rodaballo, badeixo... Todos estes peixes e moitos outros de consumo frecuente levan un parásito dentro, o anisakis, cuxa inxesta, se o peixe está pouco cociñado, pode provocar desde reaccións alérxicas a dores abdominais, náuseas, vómitos e diarrea.
Ata agora, os métodos usados para detectar as larvas de anisákidos consisten no exame visual, a transiluminación e a dixestión por mollo gástrico artificial, pero estes sistemas tradicionais non permiten analizar as especies moi grandes nin ser aplicados a produtos procesados. A situación, con todo, pode trocar grazas a unha novo procedemento desenvolveito por científicos da Asociación Nacional de Fabricantes de Conservas de Peixes e Mariscos (Anfaco-Cecopesca). Trátase dunha técnica molecular que permite detectar os anisákidos en calquera produto pesqueiro, desde un peixe enteiro, fresco ou conxelado ata conservas e surimi.(derivado de peixe)
O sistema, baseado en técnicas moleculares, supera as limitacións dos procedementos tradicionais. «Este método caracterízase pola súa alta especificidad para os xéneros Anisakis, Pseudoterranova, Contracaecum e Hysterothylacium e por unha sensibilidade moi elevada, xa que permite a detección do parásito aínda que se atope en cantidades moi baixas no produto analizado», segundo explica a investigadora Montserrat Espiñeira, integrante da área de bioloxía molecular e biotecnoloxía de Anfaco, unha entidade empresarial sen ánimo de lucro con sede en Vigo. O traballo que permitiu chegar á nova técnica, desenvolveito tamén por investigadores galegos, saíu publicado na revista científica Food Control .
«É un método rápido e eficaz e, a diferenza dos procedementos tradicionais, pode ser aplicado a calquera produto pesqueiro, independentemente do grao de transformación ao que sexa sometido», corrobora a investigadora Montserrat Espiñeira.
Para evitar o anisakis, é fundamental rehuir a inxesta de peixe cru ou pouco cociñado, incluídas as preparacións caseiras en vinagre, afumados, salgadura, marinados, peixes á prancha ou ao microondas insuficientemente feitos, xa que as larvas do peixe infestado morren coa cocción a unha temperatura de 60 graos durante polo menos durante dez minutos. A conxelación do peixe tamén elimina o parásito. Pero antes de que chegue ao consumidor, a lei obriga á industria a que nos barcos factoría que traen o peixe sométase a este a un control visual para detectar a presenza do anisakis e retirar as larvas. Co novo método, a inspección poderá levar a cabo dunha forma máis eficaz e rápida.

Fuente: http://www.lavozdegalicia.es/sociedad/2010/07/14/0003_8609301.htm


Entradas relacionadas:
 
Non se encontraron entradas relacionadas.

Páxina oficial de Riveira

Páxina oficial do Concello de Riveira
Ver web ]

Ver enlaces interese
INELBA Instalaciones y servicios.
Inelba, le ofrecemos una amplia gama de servicios relacionados con las instalaciones y montajes eléctricos en general y las telecomunicaciones.  [ Ver web ]
Lampón Lampón Abogados.
Nuestra filosofía se centra en prestar asesoramiento jurídico personalizado y adecuado a las circunstancias personales de cada caso.  [ Ver web ]
Boxers do Agro das Viñas
Vos presentamos unha web onde se exhiben uns fermosos cans de competición de raza Boxer.  [ Ver web ]
Ver tódalas nosas webs
 
Portada | Diseño web | Publicidade | Informática | Contacto | ¿Dónde estamos?
© 2007 - 2015 www.CostaWeb.es   Tódolos dereitos reservados.